ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن! واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
سرخط خبرها

ایران و آمریکا برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند

  • کد خبر: ۶۴۷۴۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
ایران و آمریکا برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند
خبر‌ها بیانگر این است که ایران و آمریکا به توافق برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند
به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی دیگر از سلسله جلسات نشست کمیسیون مشترک برجام که از ساعت ۱۴ دیروز به وقت وین آغاز شده بود، پایان یافت و قرار شد گفتگو‌ها در هفته آینده ادامه یابد.
سیدعباس عراقچی، رئیس هیئت ایرانی ضمن تصریح مجدد اصول و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام و مسیری که باید طی شود، روند کنونی گفتگو‌ها را با وجود دشواری‌ها و چالش‌های موجود، رو به جلو ارزیابی کرد.

عراقچی تأکید کرد که هر زمان که روند گفتگو‌ها به سمت زیاده‌خواهی، وقت‌کشی و چانه‌زنی‌های غیرمنطقی برود، هیئت ایرانی گفتگو‌ها را متوقف خواهد کرد.
در این نشست، کشور‌های مشارکت‌کننده در برجام توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای)، هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتگو درباره ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.

پیش از این نشست، روزنامه «واشینگتن پست» در گزارشی درباره روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین نوشت: مقامات حاضر در وین گفتند که مذاکره کنندگان وارد مرحله تهیه پیش نویس برای ایران و آمریکا شده اند تا این دو کشور بتوانند به پایبندی به برجام بازگردند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در وین، نیز درباره این نشست گفت: هر چند هنوز تا رسیدن به گام‌های عملیاتی فاصله زیادی داریم، از صحبت‌های کلی، به توافق بر سر گام‌های مشخص برای دستیابی به هدفمان رسیده ایم.

همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اشاره به تلاش‌های ایران و آمریکا در مذاکرات وین گفت: از نظر من هر دو طرف اراده خوبی برای رسیدن به یک توافق دارند و این خبر خوبی است. از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره کیفیت مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای، گفت: «تیم آمریکا به دنبال رویکرد‌هایی منسجم درباره اقداماتی بوده است که هم ایران و هم آمریکا باید برای بازگشت به پایبندی دوجانبه انجام دهند. این مذاکرت اگرچه غیرمستقیم، کامل و متفکرانه بوده اند. هنوز هیچ گشایشی حاصل نشده است. اما ما نیز انتظار نداشتیم که این روند آسان یا سریع باشد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در گفتگو با شبکه «فاکس نیوز» مدعی شد که در جریان مذاکرات وین، یک تفاهم جدید برای اجرای طرح «پایبندی دربرابر پایبندی» درحال شکل گیری است.
با این حال، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، دیروز در کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی «جی استریت» اعلام کرد که دولت جو بایدن از رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد و در عین حال برای مقابله با آنچه «تهدید‌های ناشی از رفتار خصومت آمیز ایران» خوانده شده است، فعالیت می‌کند.

با وجود مخالفت دولت‌های متخاصم با روند احیای برجام، بسیاری مدافع این اقدام هستند. ازجمله خاویر سولانا، سکان دار اسبق هدایت سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، که در یادداشتی در تارنمای «پراجکت سیندیکیت» درباره مذاکرات هسته‌ای وین و نقد سیاست‌های دونالد ترامپ نوشت: دیپلماسی همیشه تنها راه معقول برای حل تنش‌ها میان آمریکا و ایران بوده است.
اما وقتی سیاست خارجی سوار بر جریان‌های احساسی حرکت کرده و به احساسات قمارگونه تنزل پیدا می‌کند، سیاست ورزی عاقلانه و زیرکانه به پس زمینه رانده می‌شود. در دوره ریاست جمهوری پرسروصدای ترامپ این اتفاق رخ داد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->